maandag 7 april 2014

Elke dag een nieuwe ervaring

Deze week was het een rustige week voor ons op school.
De studenten legden de examens af, zelfs de kleuters en peuters deden mee!
Lesgeven kwam dus niet ter sprake deze week. Af en toe hielden we wat toezicht, maar dat waren we al snel beu.
We werkten in Di's huisje wat voor school en maakten educatieve materialen. Zo maakten we stoplichtletters om de kinderen te helpen bij het leren schrijven van de letters en cijfers.
Sarah leerde me om sock poppets te maken. Daarna gaven we samen workshops aan de leerkrachten zodat zij dit ook kunnen gebruiken in hun klas. Zeer interessant en de leerkrachten waren enorm enthousiast!
Het is wel zweten als je zo in die warmte workshops moet geven, lokalen met airco waren immers niet beschikbaar... :)
Tijdens de middag leerden we de kinderen springtouwen met twee touwen. Het verliep heel chaotisch want natuurlijk vond de hele school twee springende saleminga's( blanken ) zeer boeiend! We merkten al gauw dat het springen met twee touwen moeizaam verliep dus besloten we om stap per stap te werk te gaan. 
De komende weken gaan Sara en ik dit nog een paar keer proberen tot ze het echt beet hebben! De kinderen genoten er allesinds wel van!






Dinsdag werd Sarah 24! HAPPY BDAAY TO YOOUU! Spijtig genoeg vieren ze verjaardagen niet zo uitbundig als in ons land. Maar dat hield ons niet tegen om er een ontzettend fijne dag van te maken. De school verraste Sarah stiekem met een liedje en een grote verjaardagskaart en in de vroege namiddag mochten we al naar huis. Ik trakteerde Sarah op haar eerste echte Ghanese coctail.
De dag ervoor waren we naar de markt gegaan om lekker eten te kopen voor heel het gezin. De moeders maakten van al de ingrediënten Poto Poto, een heerlijk Afrikaans gerecht. We besloten om ook lekkere pancakes te maken als tussendoortje! Het werd een leuke dag!




2 opmerkingen:

  1. Dag lieve Iris,
    Weeral zo'n mooie foto's!!!
    Dank U lieve schat voor je prachtig mailtje!!
    Er zijn er al veel die geprobeerd hebben om ook te reageren op je blog, maar om één of andere reden lukt het hun niet. Maar zij volgen je wel hoor en ze vinden jouw blog ook heel tof!!
    Dikke kus en knuffel
    mama
    P.S: ik ben vandaag Alison en haar mama tegengekomen en ben zeker een half uur met hun blijven babbelen ( al die verhalen over jou...)
    We zijn vandaag terug met 4 want Jens is terug van Turkije! Olivia is er ook ( ze had hem verrast aan de luchthaven)
    groetjes ook van papa, Jens , Lars en Olivia!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen